حامدرحیمی پنجکی(تکواندو)

Hamed Rahimi Hamed Rahimi Hamed Rahimi · 1403/06/30 23:04 · خواندن 9 دقیقه

تکواندو چیست

تکواندو یکی از سیستماتیک ترین و علمی ترین ورزش های رزمی کره ای است که در آن بیشتر از مهارت های فیزیکی استفاده می دهد.

این رشته رزمی از در کنار روش های تقویت جسمانی از روش های تقویت روحیه و استقامت در زندگی ذهن انسان را آماده میکند.

امروزه ، این ورزش جایگاه جهانی پبدا کرده است وشهرت بین المللی دارد و در میان بازی های رسمی در المپیک ایستاده است.

تکواندو روش صحیحی برای استفاده از حرکات دست و پا برای حمله و دفاع است.

این ورزش زرمی راهی برای کنترل دعوا و حفظ آرامش است.

تکواندو به معنای روش صحیح استفاده از تمام اعضای بدن برای متوقف کردن دعوا و کمک به ساختن جهانی بهتر و آرام تر است.

تکواندو با 5000 سال سابقه کره در حال توسعه است و در این دوره با چندین نام مختلف خوانده می شود.

تکواندو روشی برای سالم زندگی کردن است.

همیشه باید بر دشمنی که سعی در ایجاد آسیب دارد غلبه کرد.فواید ورزش تکواندو

وقتی شروع به یادگیری یک وزرش رزمی میکنید باید با مزایا و معایب آن آشنایی کامل داشته باشید تا با آگاهی به پیشرفت جسمانی و فکری در آن رشته برسید.

در تکواندو شما علاوه بر تقویت عضلات و سلامت جسمانی از نظر روحی به نتایج شگفت انگیزی دست میبابید. در این قسمت تعدادی از مزایا تکواندو را با هم بررسی میکنیم و فواید تکواندو را به شما توضیح میدهیم.

  1. تکواندو یک رشته رزمی است که اول از همه به شما دفاع از خود را آموزش میدهد و شما میتوانید در مواقع مختلف از هنر های دفاع شخصی این رشته استفاده کنید.
  2. این رشته رزمی ذهن و اندیشه شما را تقویت میکند و تصمیم گیری و تمرکز در زمان کوتاه را بهبود میبخشد.
  3. به افراد احترام و نظم در زندگی را می آموزد و به طور کلی میتوان گفت تکواندو بر پایه احترام و نظم بنا شده است.
  4. تکواندو برای افزایش اعتماد به نفس و بالا بردن عزت نفس یکی از بهترین ورزش های رزمی است.
  5. یکی از توصیه های روان شناسان برای کودکان خجالتی که از کمبود اعتماد به نفس رنج میبرند شرکت در کلاس های تکواندو است.
  6. در صورتی که سبک کیوروگی تکواندو را انتاخب کرده باشید عضلات پا شما به طرز شگفت انگیزی تقویت میشود.
  7. سایر سبک های تکواندو یعنی پومسه و هانمادانگ بر تمامی عضلات بدن تمرکز دارند و هدف آن ها تقویت تک تک عضلات بدن است.
  8. این ورزش برای کسانی که افزایش وزن دارند بسیار توصیه میشود زیرا چربی سوزی در تمرینات تکواندو بالاست و این ورزش رزمی برای کودکان دارای اضافه وزن مناسب است.معایب تکواندو

هر ورزشی در کنار مزایا و فواید معایبی دارد که در این قسمت معایب تکواندو را با هم بررسی میکنیم.

  • در صورتی که مربی با تجربه ای را برای آموزش انتخاب نکنید احتمال بروز آسیب در این رشته مانند هر رشته ورزشی دیگری بالا میرود. در آکادمی تکواندو بهترین مربیان تکواندو با ده ها سال سابقه ورزشی و تجربه در حرکات اصلاحی برای جلوگیری از آسیب رده های سنی مختلف و ارائه خدمات آموزش تکواندو در باشگاه و خانه در خدمت شما عزیزان هستند. تنها کافیست با ما تماس بگیرید تا کمترین آسیبی شما و یا فرزندتان را در این رشته ورزشی تهدید نکند.
  • به طور کلی هر رشته رزمی را که انتخاب کنید باید انتظار کبودی در جلسات ابتدایی و مسابقات را داشته باشید زیرا این ورزش ها به صورت تن به تن انجام میشود و در صورت برخورد صورت میگیرد. اما در رشته تکواندو اگر میخواهید کمتر دچار این کبودی ها شوید میتوانید سبک های پومسه و هانمادانگ را انتخاب کنید.
  • در صورتی که ورزشکار قبل تمرین و ماسبقات خود گرم نکند ممکن است به آسیب هایی مانند گرفتگی عضلات و پیچ خوردگی در مچ پا و زانو دچار شود. البته این از معایب تکواندو نیست بلکه در هر رشته ورزشی اگر بدن گرم نشود این آسیب ها به وجود خواهد آمد.

تاریخچه تکواندو

یکی از اولین نشانه های وجود تکواندو در جهان نقاشی دیواری روی مقبره ای است که در سال 37 قبل از میلاد مسیح تا سال 66 میلادی در پادشاهی کره کوگوریو ساخته شده است.

این نقاشی دو چهره غیر مسلح را نشان می دهد که در موضع سبک تکواندو رو به روی هم قرار گرفته اند.

نقاشی های اضافی در مقبره ، اشکالی را نشان می دهد که لباس متحدالشکلی مانند لباس های مدرن در آموزش تکواندو استفاده می کنند.

پیشرفت تکواندو و تکنیک های آن با توسعه کشور کره گسترش یافت تا جایی که این رشته رزمی به یکی از پرطرفدارترین رشته های رزمی جهانی تبدیل شد.

آنچه در تاریخچه تکواندو به چشم میاید هدف تکواندو در تقویت قوای جسمانی و تمرکز افراد از گذشته تا به امروز است.

این ورزش در روزگاران قدیم کره برای مبارزه افراد بدون سلاح به وجود آمد و به دلیل گستردگی حرکات توسعه یافت و به یک ورزش بین المللی تبدیل شد.تاریخچه تکواندو در ایران

تکواندو از سال 1347 در بین سایر ورزش های رزمی به رقابت پرداخت و این ورزش رزمی توانست در سال 1349 به عنوان ی ورزش رزمی رسمی در کلاس های باشگاهی تدریس شود.

این رشته رزمی در ابتدا زیرمجموعه فدراسیون ورزش های رزمی بود اما بعد ها به دلیل توسعه سریع در سال 1352 به عنوان یک فدراسیون رسمی در ایران به کار خود قوت داد.

امروزه در ایران به ورزش تکواندو ارج و قرب زیادی داده میشود و به دلیل محبوبیت و المپیکی بودن این رشته مسابقات گسترده ای در این حوزه برگزار میشود.

اولین کسی که در ایران به عنوان رئیس فدراسیون تکواندو منصوب شد سرهنگ سرشار بود.

تکواندوکاران ایرانی با تلاش های بسیار توانستند برای اولین بار در سال 1975 در مسابقات قهرمانی جهان سئول شرکت کنند و با یک مدال برنز توسط حسین بدیع زاده با ایران برگردند.

اولین مسابقه تکواندویی که در ایران به صورت رسمی برگزار شد در سال 1357 بود.

معنی کلمه تکواندو چیست

تکواندو یک کلمه کره ای است که از 3 کلمه:

  • «تِ» = مبارزه یا شکستن با پا
  • «کوان»= مبارزه یا شکستن با مشت
  • «دُ» = راه و روش

ساخته شده است.

همان طور که در تاریخچه تکواندو اشاره شد این رشته به زمان نقاشی های روی دیوار مقبره های کاگجوچونگ و مویونگ چانگ در کره شمالی بر میگردد.

با دقت در این تصاویر میتوان یکی از حرکات تکواندو به نام الگول ماکی را که برای دفاع قسمت بالای بدن میباشد تشخیص داد.

به همین دلیل این رشته به عنوان یک رشته رزمی قدیمی در شرق آسیا شناخته شده است.

همان طور که در معنی کلمه تکواندو اشاره شد این رشته برای مبارزه و دفاع کردن با دست و پا طراحی شده و امروزه حرکات نمایشی و چرخشی زیادی به این رشته اضافه گردیده است.

سبک های تکواندو

رشته تکواندو بسیار گسترده میباشد و نمیتوان آن را فقط به عنوان ورزش رزمی رو در رو در نظر گرفت.

این رشته شاخه های زیادی دارد که برای افراد با هر روحیه این مناسب است و حتی برای کسانی که روحیه جنگنده ندارند شاخه های مناسبی دارد.

در این قسمت میخواهیم سبک های تکواندو را با هم بررسی کنیم تا بیشتر با این رشته پرطرفدار آشنا شوید.

کیوروگی



 

پومسه

 

هانمادانگ

 

اگر با انواع ورزش های رزمی آشنایی ندارید و نمیدانید هر ورزش زرمی چه مزایا و معایبی دارد حتما مقاله انواع ورزش های رزمی را مطالعه کنید.

 

تکواندو بهترین ورزش رزمی برای بانوان

یادگیری یک ورزش رزمی برای خانم ها در هر کشوری میتواند یک امر ضروری باشد. خانم ها باید ورزش رزمی را انتخاب کنند که به صورت فول بادی عضلات آن ها را درگیر کند و در حین تمرین کمترین آسیب دیدگی را برای آن ها داشته باشد.

تکواندو یکی از ورزش های رزمی پرطرفدار در میان بانوان است زیرا به طور کامل اصول دفاع شخصی در تمامی مواقع را یاد میگیرند و هم وسایل مبارزه در آن ایمنی کامل را برای شان تامین میکند.

نکته مهم دیگری که مزیت تکواندو برای بانوان محسوب میشود کمک به چربی سوزی و شکل گیری عضلات پا، لگن، شکم، ران ها و زیر شکم میباشد. پس این ورزش از همه جهات میتواند مورد قبول بانوان واقع شود.

تکواندو بانوان در ایران پیشرفت چشمگیری داشته و قهرمانان تکواندو بانوان توانسته اند در این سال ها افتخار آفرینی زیادی داشته باشند.

از خدمات مهم آکادمی تکواندو برگزاری  بانوان به صورت های خصوصی، نیمه خصوصی، مجازی با ارائه برنامه تمرینی اختصاصی میباشد.

تجهیزات تکواندو

تا اینجای مقاله متوجه شدیم تکواندو چیست و چه مزایا و معایبی دارد در این قسمت میخواهیم درباره تجهیزات تکواندو بحث کنیم. در تکواندو ایمن ترین تجهیزات مبارزه استفاده میشود و همین امر باعث شده که این ورزش در المپیک جایگاه ویژه ای داشته باشد زیرا میزان آسیب دیدگی در آن به دلیل تجهیزات ایمن به حداقل میرسد.

از تجهیزات تکواندومیتوان به موارد زیر اشاره کرد:

هوگو

 

ساق بند و ساعد بند

 

روپایی

 

دستکش

 

کلاه و نقاب

 

نانشیم و کاپ

 

ورزکفش،لباس،کمربند

 

آسیب های ورزش تکواندو

ورزش رزمی تکواندو مانند همه ورزش های رزمی آسیب هایی دارد اما بهتر است بدانید میزان آسیب تکواندو نسبت به سایر ورزش های رزمی کمتر است.

معمولا آمار نشان میدهدد که بیشترین یزان آسیب تکواندو در حین مسابقات رخ میدهد که دلیل آن شرایط مسابقه و تلاش برای برتری است.

در حین تمرینات در صورتی که مربی آگاهی داشته باشد میزان آسیب دیدگی ورزشکاران حداقل خواهد بود.

بیشترین آسیبی که تکواندوکاران به آن مبتلا میشوند کبودی و کشیدگی عضلات است.

پیچ خوردگی مچ و شکستگی ناحیه پا از دیگر آسیب های رایج تکواندو است.

اطلاعات عمومی تکواندو

به طور کلی رشته ورزشی تکواندو یکی از رشته های رزمی است که بیشتر در بخش مبارزه از ضربات پا برای حمله استفاده میشود. در این رشته ورزشی دفاع شخصی به طور کامل آموزش داده میشود و ورز کار میتواند در شرایط مختلف از خود دفاع کند.

این رشته المپیکی بوده و تعداد مسابقات رسمی برگزار شده جهانی و بین المللی و حتی داخلی در این رشته بسیار بیشتر از سایر ورزش های رزمی است. به همین دلیل تکواندوکاران میتوانند در مسابقات زیاد حتی در سطح حوزه و استان خود را بسنجند و برای ترقی تلاش کنند.